tana keleova vasilkova name

Nahoďte úsmevy, aj keď prší

12.5.2014Čriepky zo života

Na fotke je obchodík na letisku, kde majú stále čerstvé tulipány. Dotkla som sa ich:-)

Včera večer som sa vrátila z Holandska, kde som zažila úsmevy aj premenlivé počasie... presne ako som písala v prvých mojich stĺpčekoch.

O návšteve Keukenhofu v Holandsku - parku tulipánov - som snívala už roky. Teraz prišiel čas, že sme sa tam s priateľmi vybrali: a bolo nám nádherne!
Videli sme kus krásneho Holandského sveta. Krajinu čarovných veterných mlynov, kanálov, ktoré pretekajú domácim popod okná, fantastických syrov a tulipánov, ktoré vyrážajú dych.
Holandsko je netypická, nevšedná a krásna krajina, ktorú sa naozaj oplatí vidieť - ale počasie je tam doslova náladové a vie si s vami pekne zažartovať. Prípadne aj vybabrať. Jasné - len keď mu to dovolíte. My sme mu to nedovolili.
Bolo desať stupňov, fúkal silný vietor, pršalo až lialo - našťastie nie v jednom kuse - ale našu náladu a radosť z cestovania nám tieto maličkosti nepokazili. A ani Holanďanom. Frčali po mestečkách na bicykli - a s úsmevom!
Dážď im šľahal do tváre, vietor im nafukoval vetrovky a oni sa usmievali! Až neuveriteľné!
A tak sme si z nich zobrali príklad - a robili sme zopár dní to isté. Spoznávali sme malebné  Holandsko v chladnom a daždivom počasí. A s úsmevom.
 

Som spokojná a šťastná, že sme tam boli... Popravde, radšej by som to všetko videla v slniečkovom prevedení, ale cesty - akékoľvek, aj tie naše všedné a každodenné - nie sú predsa len o slnku. A v takých „upršaných“ chvíľach treba využiť svoje schopnosti prijať veci také aké sú.
A najmä tešiť sa z nich.   

Vaša Táňa

+ Pridať nový príspevok