tana keleova vasilkova name

Táňa je slovenská TOP autorka 2014!

10.4.2015Rôzne

Áno, je to úžasné a porazila také mená ako Dominik Dán, Maxim E.Matkin a ďalší. Sieť kníhkupectiev Panta Rhei ocenila úspešných autorov za rok 2014 a slovenskou TOP autorkou za rok 2014 sa stala Táňa Keleová-Vasilková.

A pozor. Táňa získala hneď dve ocenenia!
Je nielen TOP slovenskou autorkou, ale zároveň si odniesla aj ocenenie za Top titul roku 2014. Získala ho za knihu Čo to bude? z vydavateľstva Ikar. Ako už viete, Táňa v tomto titule ponúkla príbeh kaderníčky Jany a jej dcéry, kozmetičky Zorky.
Musíme zopakovať, že Táňa Keleová-Vasilková je ojedinelou autorkou na slovenskej literárnej scéne. Predaj jej kníh už presiahol 1,1 milióna výtlačkov!

„Teší ma to, naozaj si to veľmi vážim,“ povedala pre TASR Táňa Keleová-Vasilková. „Možnože som až príliš skromná, ale toto mi nenapadlo. Tej knižočke (Čo to bude?) som verila. Vedela som, že osloví moje čitateľky, že sa v nej nájdu, pretože je ľudská. Inšpirovaná životom som stále, vnímam ho, cítim, plačem spolu s ostatnými a smejem sa ešte radšej.“

Panta Rhei, najväčšia sieť kníhkupectiev na Slovensku, ocenila vo štvrtok večer už po šiesty raz najpredávanejšie knihy a najúspešnejších autorov siete Panta Rhei za rok 2014. Medzi desiatkou ocenených sú okrem Táni aj známe osobnosti autorského pera Jozef Banáš či Halina Pawlowská.

Kto získal ďalšie ocenenia?
Dvadsaťtisíc čitateľov v internetovom hlasovaní rozhodlo o čitateľskom TOP titule za rok 2014. Stal sa ním Kód 1 Tajomstvo zázrakov z pera Jozefa Banáša.

Cenu za audiovizuálny titul získalo DVD Spievankovo 4, veselá angličtina pre deti z vydavateľstva Tonada. V poradí štvrté pokračovanie obľúbeného pesničkového DVD pre deti od Márie Podhradskej a Richarda Čanakyho prevedie deti krajinou Spievankovo, kde žije Spievanka a Zahrajko, býva aj víla Nezábudka a jej kamarát zajko Smejko. Zajko Smejko chce ísť na výlet do Anglicka a kamaráti ho naučia po anglicky.

Spisovateľka Halina Pawlovská si prevzala ocenenie český top autor. Túto cenu získala už aj v predchádzajúcich ročníkoch.
V kategórii detský top titul je víťazom kniha Môj macík z pera Márie Rázusovej-Martákovej (1905-1964) z vydavateľstva Eastone Books.
Ocenenie mládežnícky top titul patrí knižke Na vine sú hviezdy autora Johna Greena z vydavateľstva Ikar v slovenskom preklade Milana Kopeckého.

O jednu z cien sa zaslúžili aj zamestnanci spoločnosti Panta Rhei, ktorým prechádzajú cez ruky desiatky kníh. V ich hlasovaní Panta Rhei top ocenenie získal titul Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol, autora Jonasa Jonassona z vydavateľstva Ikar.

Po prvý raz vyhlásili organizátori aj Top 10 vydavateľstiev. Za rok 2014 sú nimi Ikar, Fragment, Slovart, Eastone Books, Evitapress, Ottovo nakladateľstvo, Egmont, Svojtka & Co., Príroda a Slovenský spisovateľ.

Panta Rhei Awards je slávnostné odovzdávanie cien najúspešnejším autorom a titulom v sieti kníhkupectiev Panta Rhei za uplynulý rok. Svoju históriu začalo písať v roku 2010, keď sa počas galavečera odovzdávali ocenenia autorom a knihám podľa čitateľskej popularity za rok 2009.

Zdroj: Panta Rhei, TASR, Ikar

+ Pridať nový príspevok