tana keleova vasilkova name

Táňa Keleová-Vasilková opäť PLATINOVÁ

13.3.2017Rôzne
Jednoducho, nemá na Slovensku konkurenciu.
Táňa Keleová-Vasilková ako prvá slovenská autorka dosiahla v roku 2012 milión predaných výtlačkov svojich kníh a stále patrí k najžiadanejším spisovateľkám.

Dokázalo to aj odovzdávanie prestížnych cien najväčšieho vydavateľstva Ikar. To rozdalo na svojej každoročnej slávnosti Ikariáda Platinové a Zlaté knihy.
A Táňa si ako každý rok odniesla Platinovú knihu!

Vyše 25-tisíc kníh predala Táňa Keleová-Vasilková z románu Si ako slnko, čo je príbeh dcéry, ktorá tragicky stratila svojho otca. „Každé ocenenie je uznaním a poďakovaním. Je to o tom, že ma čitatelia stále čítajú a to je nesmierna radosť. Vždy sa z toho teším,“ povedala Táňa Keleová-Vasilková.

Táňa Keleová-Vasilková má na svojom konte 30 vydaných románov, okrem prvotiny Cena za voľnosť (1997) vyšli všetky v Ikare a za všetky získala Zlatú resp. Platinovú knihu. „Nehrám žiadne preteky, vnímam veci tak ako sú, keby som nedostala ocenenie, tak sa nič nedeje. Neznamená, že keď som bola oceňovaná posledných desať rokov, že to bude navždy. Som reálny človek,“ dodala pre TASR úspešná autorka.

Ďalší ocenení

Platinovú knihu za viac ako 25-tisíc predaných kníh získal aj Jozef Banáš s knihou Dementi. A dostal aj Zlatú knihu za vyše 15-tisíc predaných výtlačkov z románu Kód 7 Koniec zla.
Platinu si odniesla aj Kristína Farkašová za knihu Som mama o svojich skúsenostiach a zážitkoch s tehotenstvom a materstvom.
Ďalej Jozef Karika za mafiánsky triler V tieni mafie.
A napokon platinovú knihu získala aj knižka Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama zo známej televíznej relácie.

Zlaté knihy si okrem Jozefa Banáša odniesli aj:
Televízna redaktorka Veronika Homolová-Tóthová za skutočný príbeh Violy Stern Fischerovej Mengeleho dievča.
A Jozef Pavlovič za rozprávkovú knižku Macko Lacko.

 

Zlaté pero

Cenu literárnej kritiky Zlaté pero získal Ľubomír Feldek za knižku Životopis vo veršoch. Je postavená na poézii, gro knihy tvorí prierez jeho básnickou tvorbou, no výber je popretkávaný aj prozaickými formami.


 

+ Pridať nový príspevok