tana keleova vasilkova name

Pokazené ticho na chalúpke...

30.6.2014Čriepky zo života

Myslím, že každý niečo podobné už zažil, tak si viete predstaviť, o čom asi rozprávam. Teraz však nemám na mysli susedov v paneláku, ale na chalúpke - a dosť vzdialených. Bývajú v osade oproti, delí nás jarok a les, lenže - aj tak je ich počuť.
Jednoducho fyzika nepustí.
Hluk ide smerom "do kopca" a naša chalúpka je v kopci: a tak ich počujeme. Neustále. Cez deň kričia ( a dosť nadávajú), okolo podvečera si začnú púšťať hudbu na plné grády, a ako sa stmieva, čoraz hlasnejšie. A tak sme nútení počúvať hudbu, ktorá sa nám často ani nepáči - a hlavne, ktorú vôbec nechceme počúvať.

Na chalúpke milujeme ticho... pretože vďaka nemu môžem počuť šum stromov a spev vtákov, lenže - cez tú hudbu... ťažko.
Nemyslite si: už som zabojovala! Bola som ich pekne poprosiť,  či by nebolo možné, že by si púšťali hudbu len pre seba - a vysvetlila som im, že my ju počujeme. Boli prekvapení, neuvedomili si, že to môže byť počuť až cez jarok (to mi bolo jasné)  a ochotne hudbu stíšili.
Lenže - na pol hodinu.
A potom ju pustili znova.
Čo by ste mi radili?

Vaša Táňa

 

+ Pridať nový príspevok
Alžbeta: Čo urobiť?, Oznámiť správcovi
Na Slovensku asi nič. My sme mali asi pred 10 rokmi chalupu, tiež v krásnom prostredí. Ked sme prišli suseda nás vždy prišli privítať - Tu je pravda lepšie ako v meste tichučko, čistý vzduch. To bolo dovtedy, kým jej manžel nezačal p viac >>>
Počet reakcií: 0
reagovať
Ruzena Dorčáková: Čo urobiť?, Oznámiť správcovi
Ako obyvatelia Spiša, aj keď bývame v centre mesta, máme podobné skúsenosti. Tu je len jedna rada: zmeniť chalúpu , nájsť si prostredie, \kde nebude tú hudbu počuť...\ viac >>>
Počet reakcií: 0
reagovať