tana keleova vasilkova name

Prihováranie

15.4.2014Čriepky zo života

Okolo nás je toho totiž  toľko, čo stojí za povšimnutie, že ani neviem, čomu dať prednosť...
Už viem.
Začnem s takou jednoduchou vecou. Jednoduchou... a pritom krásnou.
Už ste si všimli, že v živote to tak chodí? Že tie najjednoduchšie veci sú v konečnom dôsledku najkrajšie? Ja už pred rokmi... a tento svoj "objav" si vyslovene vychutnávam.

Ale nie o tom som chcela písať. Ale o jari. O tom, čo urobila so svetom okolo nás. Stará kúzelníčka, ktorá dokáže priam zázraky. Rozjasnila svet, dala mu úžasné farby. Dokonalé. Stromy aj tráva sú zelenkavé ako v hobbitskej krajine a kvitnúce kríky vyslovene ohurujú svojou vôňou.
Keď som dnes venčila našu Baru, nevedela som sa na tú krásu vynadívať.  Spomalila som, aby som si mohla všimnúť každý detail... a pristihla som sa pri tom, že sa usmievam.
Len tak, z radosti.
Pri pohľade na stromy a púpavy v tráve. Stretla som zopár ľudí... s niektorými sme sa aj pozdravili, niektorí sa na mňa milo usmiali, vrátili mi úsmev... a niektorí sa mračili.
Nad hlavou modré nebo s bielymi mráčikmi, okolo seba zelený voňavý svet... presne taký, aký som vnímala ja a aj tí usmievajúci sa... no oni ho hádam nevideli. Alebo ho nebrali ako dôvod na úsmev. A to je tá chyba.
Všetci máme rovnakú možnosť tešiť sa. Len tak, z maličkostí, no nie všetci ju využívame.
A ja nechápem prečo.
Prečo?!

Vaša Táňa

 

 

+ Pridať nový príspevok
Mária Topoliová: Poďakovanie, Oznámiť správcovi
Pani Keleová, vaše knihy sú pre mňa veľmi relaxujúce, veľmi rada ich čítam, keď si chcem oddýchnuť. Mám už všetky Vaše knihy okrem jednej Cena za voľnosť. Ďakujem Vám za príjemné chvíle pri knihe. Vaša čitateľka Maja viac >>>
Počet reakcií: 0
reagovať
Viktória Vargová: Krásne knihy -potecha pre dušu, Oznámiť správcovi
Milá pani Keleová,dočítala som Julinkinu pekáreň,ktorú som dostala na meniny od manžela so slzami v očiach. Vďaka Vám za krásne zážitky,okrem 4 kníh mám všetky Vaše,neviem či som ich nekúpila,alebo požičala dakomu. Pracovala som viac >>>
Počet reakcií: 0
reagovať
Božena: Mám Vaše všetky knihy, Oznámiť správcovi
Prečítala som všetky Vaše knihy,okrem prvej Cena za voľnosť,tú som už nevedela zohnať.Bola som príjemne prekvapená už Vašou knihou Manželky,prvou knihou, ktorú som od Vás čítala.Myslím,že najviac vo mne zarezonovala Mama pre Veron viac >>>
Počet reakcií: 2
reagovať