tana keleova vasilkova name

Táňa odovzdala nový rukopis a opäť beseduje

6.5.2016Rôzne

Táňa Keleová-Vasilková práve dopísala novú knižku. Rukopis už doručila do vydavateľstva Ikar a ako prvá si ho prečítala šéfka vydavateľstva, jej veľmi dobrá priateľka Gabika Belopotocká. „Tá kniha je úžasná. Silný, dojímavý príbeh. Čitateľky sa majú na čo tešiť,“ povedala Gabika, ktorá sa už nevedela dočkať nového rukopisu a tak jednu noc nespala a s chuťou čítala.

Nová kniha je teda dopísaná, teraz sa začne redigovať, upravovať vo vydavateľstve v spolupráci s Táničkou, takže ona má trošku viac času a hneď to využila: Táňa miluje stretnutia so svojimi čitateľkami, rada by cestovala za nimi aj častejšie, no potom by to išlo na úkor písania. A tak za posledné dni navštívila napríklad štúrovskú knižnicu, či kníhkupectvo Panta Rhei v Nových Zámkoch.

Nižšie si môžete pozrieť fotky – bolo naozaj vynikajúco. Napríklad do Mestskej knižnice Štúrovo prišlo asi 40 čitateliek, takže priestory praskali vo švíkoch. Minimálne desať z nich prečítalo všetkých takmer 30 Táničkiných kníh a bolo to vidno na záujem, otázkach a následnej autogramiáde.

Jej čitateľky sa napríklad zaujímali, či chcela byť Táňa vždy spisovateľkou. Už v detstve. „Nie, chcela som byť kominárom,“ priznala s úsmevom Táňa. Otec, známy horolezec František Kele, ju totiž často brával na hory, odkiaľ bol nádherný výhľad. Akoby ste boli na vrchole sveta a pod sebou hory, lesy, plesá... A tak sa chcela stať kominárkou, aby mohla liezť po strechách domov a mať pod sebou celé mesto. Domy, ulice, parky, nakúkať do okien a sledovať život...

 

Táňa a jej verné čitateľky zo Solčian

 

Takýto štedrák upiekli Táni na besedu v Solčanoch pri Topoľčanoch

 

Beseda v kníhkupectve Panta Rhei v Nových Zámkoch

 

Beseda v Mestskej knižnici v Štúrove

Tánina priateľka do pohody i nepohody Gabika Belopotocká

+ Pridať nový príspevok